Kennel Håll fast

Jakt

Jakt

Blandade jaktbilder

Här kommer bilder från en del av dom jakter som mina hundar är med på. Mest fågeljakt men även en hel del klövviltsjakt blir det också.

jakt1 jakt2

jakt3

jakt4

jakt5

jakt6

jakt7

jakt8

jakt9

jakt10

jakt11

jakt12

jakt13

jakt14

jakt15

jakt16

jakt17

jakt18

jakt19

jakt20

jakt21

jakt22

jakt23

jakt24

jakt25

jakt26

jakt27

jakt28

jakt29

jakt30

jakt31 (1)

jakt32


Harjakt

Vintern 09. Kjell, Jonas, Kenneth o jag är ute för o se om vi kan hitta nån hare. Vädret var helt fantastiskt, – 10 o strålande solsken.

Jyckarna o jag sköter i dag drevet o herrarna passar. Kjells hund Wisky är oxå med i ett drev o på bilden är det Bidde som morsat på honom. Det är lite tufft både för hundarna o mej att pulsa i snön men får man se 3 harar så är det värt det. Hararna får dock skutta vidare ett tag till…. Som avslutning på en fin jaktdag tänds brasan, det sista av kaffet dricks till grillad korv o vi bara njuter.

harjakt09-1

harjakt09-2

harjakt09-3

harjakt09-4


harjakt3

Taktikprat inför nästa drev.

harjakt2

Drevet är över o vi ska samlas för
att fika. Cima o Libra har som vanligt sina halsband på sej, Boss
ligger bakom dom. Primo har sönderskuren tass o får vara hemma.

harjakt1

Stefan var med på sin första jakt o
som den turgubbe han är fick han sin första hare. Även trevligt för
hundarna att få se resultatet av deras jobb.


 Skarvjakt

Vi har varit på Tjörn o hälsat på våra goda vänner Inger o Martin där vi skulle få vara med på skarvjakt, vilket vi aldrig gjort förut. Cima som löper fick vara hemma så det blev Libra o Primo som fick hoppa i båten o vara med på detta äventyr. Vättar sattes ut o sen var det bara att vänta för Inger o mej, Kenneth o Martin tog båten o for till andra skär o kobbar för att jaga. Hundarna som är ovana vid saltvatten hade inga problem med att apportera ett helt nytt vilt. Dagen försvann i ett huj o när vi kommit tillbaka sattes grillen igång, så gott det smakade efter en dag i havsluften.

skarv1 skarv2 skarv3 skarv4 skarv5 skarv6 skarv7 skarv8


 Älgjakt 2009

Årets älgjakt blev som vanligt o ändå så totalt annorlunda! Hundarna är med i drevet, såklart, o dom gör det dom ska! Jonas o Anders har fixat en STOR karta över vårt område vilket gör att alla kan se på en gång! Bra jobbat av er 🙂 Kenneth fick en tjur, udda 10 o Bosse får vara med på kort igen då han fällde en kalv i år oxå. Så långt är väl allt som vanligt…….

Det ovanliga var att vi hade min goda vän o valpköpare från Japan med oss under en jaktdag. Tomoko hade turen att få se en riktig älg o få känna på spänningen när man sitter på pass. Tänk så mycket hon har att berätta när hon kommer hem igen.

algjakt2009-1 algjakt2009-2 algjakt2009-3 algjakt2009-4 algjakt2009-5 algjakt2009-6 algjakt2009-7 algjakt2009-8 algjakt2009-9 algjakt2009-10


 Älgjakt 2008

Här kommer ett axplock från årets älgjakt. Hundarna är som vanligt med i drevet o så bra det blir när det fälls älg för dom så att dom får ett kvitto på vad det är dom håller på med. Grattis till skytten Bosse som poserar med älgen.

alg2008 alg2008-2JPG alg2008-3 alg2008-4 alg2008-5 alg2008-6


Älgjakt 2006

algjakt1

Här är alla ”mina gubbar”.

algjakt2006 (1)

Här är husse med oss innan drevet börjar, han tar mej o matte Cima o Libra. Matte tycker att Cima ska lära upp Lillfia så Ok då!

algjakt2

En liten paus så drevkedjan rätas upp, Libra undrar mest vad vi håller på med o det plingar när man springer?!

algjakt3

Jippi! full fart igen…

algjakt4

…och full fart tillbaks, lite jobbigt blir det allt men hela skogen är full av vatten så man kan svalka sej.  Så skönt.

algjakt5

Mym tar en välförtjänt tupplur efter dagens arbete.

algjakt6

Cima tog sitt gossedjur o la sej för att sova.

algjakt7

Libra passar på att tugga sej in i sömnen med ett tuggben.


Älgjakt 2005

algjakt2005beige

Mymlan har gjort ett eftersök på älg, den lokaliserades till en dunge som låg nära en stor väg. Där tog en älghund över o ställde älgen för att den inte skulle ta sej ut i trafiken. Två olika arbetssätt som utnyttjas maximalt till ett lyckat resultat. Mymlan o Cima har jobbat i dreven likaså, bjällra på så vet dom vad som väntas.


Andjakt

Kenneth o jag är med som hundförare på Ulvstorp, denna gång kunde han inte utan jag för Libra o Primo. Det är svårt att hinna med att ta kort o skärpan blir iblan därefter. Primo hör änder falla i vattnet o tar en titt för att se var de hamnar. Båda sitter tyst o stabilt för att vänta på nästa utskick. efter jakten får vi en god o värmande soppa vilket passar bra då man blivit lite småfrusen.

andjakt2008-2 andjakt2008-3 andjakt2008-4

andjakt2008-1

Andjakt 2005

andjaktbeigeMymlan har fått göra det mesta jobbet eftersom Cima väntar valpar o vattnet har inte varit så varmt. Det har varit både morgon o kvällsjakter där Mym ska hämta in skyttarnas fångst. Här får man svart på vitt att dirigeringarna sitter, med små tecken förs hon fram till fallet vilt. Nöjda far vi hem till Cima som inte alls är tillfreds med att vara ensam när Mym fått jobba, dyster har hon legat på dynan o väntat.


Andjaktsturism

turismbeige

Ulvstorps egendom som ligger utanför St. Levene har startat upp jaktturism. Där ingår naturstigar, jakter övernattningar m.m. Nu har det varit premiär på andjakt då vi var några hundförare samt skyttar. Hundarna jobbade med att inleverera skjutet vilt o efter jakten bjöds vi på god mat runt öppen eld i en koja. Mörkret kom o månen sken med full kraft, mätta o belåtna tog vi våra hundar o styrde färden hem.


Gåsjakt 2005

Att jaga är så mycket mer än att fälla ett vilt. Hur man tar sej till jakten kan vara ett moment som förnöjer. Skyttar o hundar som åker ett 30 år gammalt militärfordon ut till sina pass var en upplevelse bara det. Att sitta i solnedgången med sin kamrat o höra gässens läte o känna spänningen stiga. Hur går det för husse o Mym o alla dom andra? Måste sluta nu, rapporter kommer på jaktradion …

gas1 gasjakt6 gasljung gasmilitarfordon gassolnedgang Kicki2


 Rävjakt

Ravj-Birg-Lydia

Här gör sej Birgitta o Lydia redo för att jaga räv.

Ravjakt-fika

Fika -Man behöver få lite i magen efter man sprungit o stött räv tycker Chansa och Lydia.

Ravjakt

Kjell hette den lycklige skytten o här får vi lukta på den fina räven.


Annandagsjakt

annandagsjaktbeige

Så var det dax för årets Annandagsjakt, stövare drever labradorer o flattar i en salig blandning. Dom arbetade sida vid sida var o en på sitt sätt, det söktes räv hare o rådjur varav 2 harar skjöts. Alla hundar skötte sej utmärkt utan att störas av varandra så även om fångsten blev lite mager så var vi alla nöjda vid dagens slut.Så var det dax för årets Annandagsjakt, stövare drever labradorer o flattar i en salig blandning. Dom arbetade sida vid sida var o en på sitt sätt, det söktes räv hare o rådjur varav 2 harar skjöts. Alla hundar skötte sej utmärkt utan att störas av varandra så även om fångsten blev lite mager så var vi alla nöjda vid dagens slut.