Kennel Håll fast

Stina

Håll Fast Leone

Stina är otroligt duktig i viltspår, i lugnt tempo nosar hon sej raka spåret till klöven vilket resulterat i 5 HP av 6 spår i ökl varav ett som vinnare på ordinarie spår. När det gäller apporteringen är hon snabbt ut och snabbt in, har fina grepp och är tyst. Hon har varit med som apportör på fågeljakter där hon inte tvekar på varmvilt. Hon är med och stöter klövvilt och är nog den hund som är mest effektiv i marken med att söka. Hon ställer upp på allt med glädje och gör allt för att lyckas. Denna goa hund går under smeknamnet FinaStina.

Stamtavla

Jaktprov

20210909  SSRK Vänersborg    Nkl 2  B-G Landin

Viltspår

2019  VP I Buffs Spår nationellt 2019
2019  VP Spårhunden Västra sektionen  Vinnare
20191025  SBAK Väst  1a HP vinnare ordinarie spår  Roger Skoglund
20191001  SBAK  1 HP Ök  Inger Skoglund
20190924  SBAK Väst  1 HP  Roger Skoglund
20190909  SBAK Väst  1 ökl HP SEVCH  Roger Skoglund
20190907  SBAK Väst  1 ökl HP  Inger Skoglund
20190821  SBAK Väst  1 ökl   Roger Skoglund
20190417  SBAK  GK Anlagsprov  Lovisa Skoglund

Utställningar

20210327  Håkantorp  Exc Ck  Liz-Beth Carlsson Liljeqvist
20190512  Lidköping  jun. Exc  Carina Östman


Så är jaktsäsongen på gång och nu med klövvilt. FinaStina är med och stöter på allt och gör det med den äran. På kvällen visar hon med all tydlighet att, i morgon ska jag med igen. Älg och Mufflon har dom varit med på och mer ska det bli. Hon har även varit med som apportör på fågeljakt där hon också utför sitt arbete till fullo. Dock är det Tali som hämtat på bild. Hinner inte fota riktigt allt 🙂


210909 FinaStina har gjort sin debut på jaktprov. Hon fick massor av beröm av domaren och hade hon inte lagt ner en, precis bredvid mej, vid vattnet så hade det blivit ännu bättre. Jag är ändå mycket nöjd med hennes insats.


Gåsjakt augusti 2021. Vi har varit på jakt och jag hade turen att få en gås som FinaStina var helt spontan på. Duktig tjej!


Vi har varit på exteriörbedömning och det gick himla bra. Får nog kalla henne SnyggStina nu.


Vilket år FinaStina fick 2019 i viltspåret. Hon spårar så himla fint vilket gav 5 HP av 6 spår, varav vinnare på ett ordinarie spår. Hon tog dessutom hem 2 VP i viltspår. Spårhunden som är Västras VP samt det nationella I Buff´s Spår. Hon blev 1 år i juni 2019 så hon har tidigt visat framtassarna till vad hon kan.Så stolt och glad över henne.


Jag har haft känslan av att även FinaStina är effektiv när hon stöter klövvilt. Hon fick låna en GPS och då fick jag svart på vitt att hon är mycket duktig. Hon täcker marken väl och är då tre ute och söker är det inte mycket, om än något alls, som missas.


Stina startade ett ordinarie spår, viltspår, där 11 hundar startade. Hon fick 1a med HP och blev dessutom vinnare. Hon har nu 4 HP på raken av 5 spår! Hon är en otrolig hund som med glädje ställer upp på vad som än ska göras och gör det så bra. Är otroligt glad i denna hund.


inaStina är endast 16 månader men har verkligen visat framtassarna i höst. Hon har varit med på fågeljakt och apporterat fasan, rapphöna och and. Inga som helst problem med varmvilt eller att andra apportörer jobbar. Hon har varit med Jenna och Tali för att lära sej hur det går till att stöta klövvilt. Hon hade tur som en tok så i två drev blev det skötet 2 älgar så nu vet hon vad som gäller när pinglan är runt halsen.


Duktiga FinaStina blev den 9/9-19 SEVCH. 3 raka spår med 2 HP så otroligt nöjd o glad i denna hund.


På sin 10-månadersdag fixar Stina anlagsspåret. Hon är otroligt spårnoga så det gick hur bra som helst. Är så himla glad i StinaFina 🙂 vi kommer att få mycket roligt ihop.

Vi har haft skyddsjakt på duva här hemma så jag tänkte testa Stina på det. Hon fick gå fot med mej först så vi började med att ta det lugnt. När det så var dags fick hon koppel på, jag vill inte hon ska få för sej att sticka så bäst att ta det säkra före det osäkra. En duva sköts som hon villigt apporterade för att sedan gå fot med mej fram till huset igen. Jag är mycket förtjust i hennes sätt att vilja jobba och är övertygad om att hon kommer att bli en lika fin kompis i allt vad vi ska göra som mina andra kompisar. Att hon dessutom ser väldigt bra ut är ju bara roligt.

Stina 5 månader. Hon är väldigt följsam och lyhörd, ska bli så roligt att få följa henne.

Lilla Stina är en härlig valp. Lyssnar och vill göra rätt i de övningar vi gör. Vi tar det varligt för hon har mycket i sej så jobbandet blir det inga problem med. Övningar kommer att ökas allt eftersom hon blir äldre. Ska bli väldigt spännande att följa denna goa hund.