Kennel Håll fast

Kenneln

Om kenneln

Jag heter Karin Torstensson, bor på landet ihop med min make Kenneth. Efter att ha bott på hans föräldragård så har vi gjort, 2020, generationsskifte så vår yngste grabb med familj tog över gården och vi tog över deras ställe. En kort flytt på ca 5 km men nu bor jag mer i skogen vilket passar oss utmärkt. Läs gärna vidare för att se vad vi pysslar med.

Lizzie

1984 köpte jag min första flat vid namn Waterlily av min kompis Sussie. Jag tyckte att hennes tik var så vacker, trevlig och ville jobba, det tilltalade mej mycket så med Lizzie var jag såld och varit rasen trogen i alla år. 

Min make och jag jagar båda två så där får alla hundar hjälpa till. Flattarna stöter gärna klövvilt och har inget emot att stöta upp en hare heller. Dom hjälper även till på eftersök på klövvilt vilket är mycket effektivt. Fågeljakter är en självklarhet och även om det är skammad fågel eller eländig terräng, det ska in. Det är en trygghet att ha en duktig flat som kan och vill jobba för och med mej. Jag är dock inte förtjust i att låta dom vara med på grisjakt. Vi har vildsvin i markerna så det är svårt att undvika men där är Kenneths grå/wachtel mer specialiserad.
Sussie, min vapendragare, har också hållit kvar sin kärlek till flattarna. Så 2016 köpte vi Ture, läs mer på hans sida, ihop. En härlig hane som uppfyller allt jag vill att en hund av vår ras ska göra.
Även om jag lägger störst vikt på jakten och allt vad det innebär så är flatten en ras som ställer upp på allt som du tycker är roligt. Den behöver jobba, och att få använda huvudet är ett måste. Då mår dom som bäst.

Jag har en liten uppfödning på cirka en kull om året. Jag vill lägga tid på mina vänner valpköparna och ge dom den hjälp och träning som dom önskar. En vardag varje vecka och även helgträning har jag så alla som vill har möjlighet att komma. Viltspår samt trimning får man också hjälp med.

Valpköp

Flatten är en aktiv och social hund som kräver god uppfostran och något att sysselsätta sig med. Apportering, spår, agility, lydnad mm. Det är upp till dig och dina intressen. Nummer ett är att gå en valpkurs och sen sakta bygga vidare på träningen.
  • Apporteringsträning, lydnad, spår och trimning hjälper jag till med.
  • Jag följer upp valparna med valpträffar för att se hur allt utvecklas.
  • Vid ca 1 års ålder ska hundarna höftleds- och armbågsröntgas.
  • Valparna säljs enligt SKKs regler.
  • Det viktigaste av allt RING! Ring så ofta du vill, jag är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Det är alltid svårt att lämna iväg en valp så kontakten med dig är för mig oerhört viktig.