Vilken söndag

Vilken söndag

Jag har sovit jättedåligt i natt och vaknade med huvudvärk och tung kropp. Inte helt ok då vi skulle ut och jaga, bara att släpa sej upp och sätta igång. Det skulle börja med jakt på Mufflon så Jenna fick följa med. Hon är lättast att styra så det inte går för fort när hon stöter. Tali är duktig hon också men Jenna har större erfarenhet och är ett säkert kort. Nog var fåren ut i marken men för långt bort och på fel område så Stefan, jag och Jenna försökte vidare i bäckravinen samt i skogen men det fanns inget skjutbart där. Det blev återsamling och efter fika så åkte jag hem för att ta det lugnt.

Lite välbehövlig vila före Hjalmar kom för en trimning. Han rör huvudet lite snabbt så örat fladdrar till men fin blev han 🙂 Så blev det soffan igen, en stund i alla fall…..

Doris fick ta över drevet och en gris blev skjuten men det krävdes ett eftersök och Kenneth ville ta Jenna på det. Motvilligt gick jag med på det…. en skadad gris kan hitta på vad som helst, ganska skönt att överlämna ansvaret till honom….. När Jenna kom hem igen sa Kenneth – Henne ska du vara stolt över, hon gjorde ett perfekt eftersök. Hon fick snabbt rätt spår bland flera andra grisspår och gick metodiskt framåt, när hon närmade sej en täting stannade hon och talade om att där är den. Den gick vidare och hon efter men snart var jobbet avklarat till allas förnöjsamhet. Vilken hund, idag är Jenna bäst, världsbäst 🙂

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.