Smakportion

Smakportion

Så var det dags för valparna att få vanlig mat. Det finns en himla massa varianter i hur och med vad man ska introducera med för smakportioner. Jag har också varit där då man höll på med äggula, färs och en del annat, det har jag dock slutat med sedan ett antal år sedan. Jag lägger ingen värdering i hur andra gör, det är upp till var och en men så här gör jag. Deras foder läggs i blöt och mosas ner till en gröt. Valparna lyfts ur lådan så får jag se hur deras näsor funkar och om dom är nyfikna på maten.

Först kravlade dom runt på Kardas täcke, alla fick igång magen så det bajsades men så…… börjar näsorna att gå. Dom tar sej till skålen men undrar, hur gör man nu? Jag tar lite i handen så dom får munnen över det och dom smakar. Aha, är det så man ska göra, så är dom i skålen alla tre 🙂

När jag tyckte att dom smakat nog så fick Karda komma och rensa skålen och valparna hamnade i nybäddad säng igen. Dom slocknade snart, mätta och belåtna 🙂

Birgitta som var med under detta hade gofika med sej 🙂 Från Nordpolen såklart, så gott. Tack för det 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.