Andhämtning

Andhämtning

Detta uttryck gav Anna-Lena mej idag och det tyckte jag var så bra 🙂 Det är precis det vi gjort och fått! Ture och Tali var med på en andjakt idag, premiär för Ture. När första såten var klar så fick vi skicka, Ture hade sett allt så jag testade honom först. Han sökte men inte direkt efter någon plan så Tali fick ut och hämta, se och lär! Nästa såt så skickade jag honom först igen och nu fanns det inget som stoppade honom, fint sökarbete, snabbt in med anden. Han är tyst och stabil vid min sida och eftersom Tali inte hetsar upp sej finns det ingen anledning för honom heller. Dock är han en stabil kille så egentligen gör det ingen skillnad. Mycket nöjd med hans arbete och hur han sköter sej 🙂

Nu är det inte mycket änder som ska hämtas, 26 st blev det idag varav 3 krickor. En lugn härlig jakt där hundarna får chans till passivitet och spänning. Tali fick hämta fler än Ture, han ska hanteras varsamt med sin unga ålder. Med var även en Tollare och Labbe så det var mycket intryck för Ture. Även Guinness var med, Sagas tilltänkte. Även han en fantastisk apportör och det avslutande arbetet han gjorde gick inte av för hackor 🙂 En svår vattenapportering som han löste så fint med Anna-Lenas hjälp 🙂 Hatten av 🙂

En Råbock undrade vad vi höll på med och tog sej skyndsamt därifrån.

 

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.