Vilken jaktdag

Vilken jaktdag

Tali och Stina fick följa med på en blandjakt idag. Vi började med andjakt så Tali apporterade and och kricka. En and föll en bit framför oss i en sänka med en mycket tät vassrugge, asch jag testar Stina! Stina iväg och jag hörde hur hon for runt för att finna fågeln men det var, som sagt, otroligt tätt. Hon kom upp frågande på krönet men fick ett uttecken och försvann tillbaka igen. Hon slet verkligen och gav inte upp så snart hade jag anden i handen, duktiga FinaStina. Hon får apportera sparsamt men testas av hur hon funkar i lite olika lägen.

Tali får jobba på som vanligt och är det eftersök så hittar hon, verkligen härligt med hundar som jobbar och att se glädjen och ivern är fantastiskt. Vi gick över till fasanjakt som vi försökte trycka upp, båda hundarna fick hämta varsin och som vanligt lyckas Stina få en vinge över ögat. En hare sköts som Tali hämtade, en stor rackare var det men jobbet utförs med belåtenhet från oss båda. Nu är dom härligt nöjda så jag tror det blir en lugn kväll för oss alla 🙂

Med var Anna-Lena och Liselott, det är hennes tollare som apporterar i vatten. Även ett gäng labbar var med och jobbade men jag fick visst inget kort på dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.