Passar på

Passar på

Kenneth skulle gå för att plocka vildhallon på vår mark, jag hängde på. Har aldrig haft så mycket och så fina hallon, dessutom maskfria ? Jag fick se en vit och en röd vinbärsbuske i snåret. Vit har jag haft men den dog, här växer den frodigt! En till röd har vi efter vägen och det var lika mycket bär på den. Märkligt, i trädgården är det inga mängder.

Hem och koka sylt på hallonen och fyra kg blev det och jag var mycket nöjd. Men… Gelén är slut så jag går ut igen och plockar rent på buskarna av vinbär. Jag tog även av den vita men vill inte ha för ljus gelé så jag fick hittat lite svarta i trädgården också. Ett kg blev det och det kommer att räcka länge.

Nu känner jag mej riktigt nöjd ? I morgon är en annan dag så kanske vi ger oss på körsbären. Den sylten är också otroligt god.

2 kommentarer

  1. Sonja

    Mumsigt ? Här har vi också plockat vinbär idag. 8 burkar röd vinbärssylt blev det. Gott till morgongröten ? Dom svarta Vinbären är inte riktigt mogna än men snart så ? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.