Dag 1

Dag 1

Älgjakten börjar i vanlig ordning med enskilt pass. Kenneth och jag tog var sitt håll och letade oss fram i mörkret till våra pass. Det blir alltid lite kyligt när solen går upp, men så vackert det var. Det enda viltet jag observerade var ett rådjur.

Kl 9 var det samling och dagens första område som skulle jagas av blev bestämt. Vi var 3 hundförare, grå/wachtel, en av obestämd ras ?, får kolla i morgon, och mina 3 ➕ en drevkarl.

När pinglan ska på sträcks näsan fram och det är bara att sätta på. Dom är förväntansfulla, ögonen glittrar och dom vet vad arbetet går ut på.

Gamla Jenna lever upp ❤️ Tali gör det på sitt mogna vis ❤️ och FinaStina är överallt och letar vilt ❤️

När vi är klara hoppar FinaStina upp med framtassarna på skytten som blir alldeles blodig? Det märktes absolut ingenting när vi gick i drevet. Hon hade skurit sej rejält i tassen så det blödde ymnigt.

Vi hade en bit till bilen och hon sprang som vanligt. Väl framme blev det rengjort och bandage från bilens hjälplåda. Inte ultimat men fungerar. Så var veckans drev över för henne, jag har inte hjärta att berätta det för henne. Hon kommer att bli grymt besviken i morgon.

Väl hemma igen blev det rengjort igen och riktigt bandage. Nu är hon trött och det gör säkert lite ont. Hon får vila så är det säkert snart bra igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.