Gott o blandat

Gott o blandat

Vi tog en helt underbar långpromenad i ett soligt, frostigt landskap. Jag hittade kantareller och funderade på om jag skulle plocka dom eller inte…… jo, jag tog dom och genast så var jag tvungen att kolla lite fler ställen under min färd. Mitt delmål idag var att hälsa på Stefan så han fick kantarellerna, undrar om det funkar att plocka frusna sådana. Han håller på och flyttar ihop hönerna så alla ska vara på ett och samma ställe under vintern, vackra höns må jag säja. Tupparna, Brama, är ändå vackrare men dom fick jag inget kort på.

Så tog jag det långa benet före det andra och begav mej hemåt. 9 rådjur såg jag på åkern så det finns det gott om. Vi får se om någon kan hamna i frysen. Förr hade vi alltid rökt rådjursfiol på julbordet. Nu röker Stefan själv så den traditionen verkar komma tillbaka även om det blir annan styckdetalj 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.